Hop til indhold

Julen er korkappernes fest

03/12/2011

Ni ud af ti gange bærer Prins Gustav Ensemblet kjole og hvidt, når vi synger koncert. Det passer ligesom så godt til vores kernerepertoire fra den danske guldalder.

Men det hænder også, at vi trækker i andre klæder. Vi har for eksempel fire charmerende matrosdragter liggende i vore garderobeskabe, og en sjælden gang har vi også optrådt i tweed. Og så hænder det, at vi tager en mørk korkappe på.

Det sidste er sket flere år i træk, når ensemblet har medvirket i De Ni Læsninger i Helligaandskirken på Strøget. De Ni Læsninger er en engelsk juletradition, hvor profetier og tekststeder om Jesu fødsel veksler med musikalske indslag.

Også i år har Prins Gustav Ensemblet fornøjelsen af at være med til det stemningsfulde arrangement, der byder på julemusik fra middelalderen til det 20. århundrede. Mest fra Danmark, men også fra Norge, Sverige og England.

Det sker fredag den 9. december kl. 21 i Helligaandskirken i København. Der er gratis adgang. Og vi kommer i hvert fald ikke til at have sømandstøj på!

No comments yet

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: